The Great Dane

The day was Saturday. The date was March 30, 2013. The highlight was Peter Schmeichel. Yes, that Great Dane. My favorite goalkeeper ever.

He came to Jakarta to attend the nobar Sunderland vs Manchester Utd. Not a member of any community or fans club, I was lucky to get the invitation to the event. So there I was, wearing the MU t-shirt I just bought the day after, with the MU scarf and the MU slingbag my sister bought me years earlier.

Schmeichel_01 Schmeichel_02

No, I couldn’t get any closer than 2m to the 1,93m tall guy. But seeing he was standing in front of me like that, I almost couldn’t believe my eyes. Pretty much I was just gapping in awe, hahaha. He couldn’t stay long that night. Had promised his wife that he’d be home for Easter with the family. Aww…

He was Peter Schmeichel that I remember. Huge, tall, pale blonde, and big nose that got red easily in the cold.

Since I couldn’t take a photograph with him, so I satisfied myself with his poster and cardboard instead :p

Kei-Schmeichel_02 Kei-Schmeichel_01

Drama of 2011/2012 Season

Minggu malam (13 Mei 2012) kemarin di Liga Inggris adalah drama. Sedrama-dramanya. Dua gol Manchester City ke gawang QPR di injury time. Fantastis. Oh well, MU pernah juga gitu sih. Pas final Liga Champions tahun 1999, MU (lewat Sheringham & Solskjaer) bikin 2 gol. Bayern Munich yang udah unggul 1-0 pun terdepak dari tahta juara yang nyaris mereka raih. Drama semacem itu terulang lagi tadi malem. Manchester City unggul 3-2, dan supremasi MU pun tergeser. Mirisnya itu liat tampang pemaen-pemaen MU, baru aja seneng-seneng, eh dapet kabar City menang lawan QPR. Oh well.

Actually, it was kinda funny to see Phil Jones’ disbelief expression >_<

Phil Jones. This isn’t his expression from last night’s match. It’s only so u can see his rather stupid face xD (pic from goal.com)

I’m gutted with the result. Of course. MU is the main reason why I love football in the first place. Pertama liat Eric Cantona dan Peter Schmeichel beraksi itu rasanya kayak ada yang nyalain AC di kamar yang sumpek. Kayak seteguk air putih dingin setelah puasa seharian. Or just like a beautiful melody playing in your ears.

Eric “The King” Cantona. Check his collar, high like a king 😀 (pic from soccernews.com)
Peter Schmeichel, the Dannish goalkeeper. Come at me, bro! (pic from sabotage.com)

And so it was, I was drawn just like that to Manchester Utd. Seakan haus mengejar apa yang telah terlewatkan, hampir tiap pertandingan sepakbola Liga Inggris pun ditonton, apalagi MU. Ga boleh ada yang ajak ke mana-mana. Setia di depan tv. Haha.

Life happened, dan saya pun ga segitu laparnya akan MU. Mulai ga rajin ngikutin pertandingannya. Cuma mantau skor pertandingan sekadarnya. But no doubt, Manchester Utd still in my blood. Dan sama kayak Eric Cantona dan Peter Schmeichel yang bikin saya terjebak ke merahnya Manchester, kali ini seorang striker mungil bernama Chicharito bikin saya kepincut lagi ama kesebelasan satu ini. Oke, dia mungkin ga semungil itu. He’s 175 cm. Tapi cukup pendek lah kalo dibandingin ama Van Der Sar (oke, siapa pun akan keliatan mungil dibanding kiper 197 cm ini), atau Rio Ferdinand (189 cm), atau Phil Jones (180 cm).

Yes, Chicharito, Manchester Utd is in my heart, too :3 (pic from groupfootball.com)
Chicharito, the Mexican striker of Manchester Utd 😀 (pic from mexicotoday.com)

Someone please stop me, or I’ll rant endlessly about Chicharito :p

Anyway, penampilan MU musim 2011/2012 ini emang ga terlalu gemilang. Masih perkasa. Hanya aja, ga terasa istimewa. Tertatih-tatih di beberapa langkah. Saat kembali berlari, eh malah kesandung. Alhasil, drama pun masih bertiup sampai detik-detik terakhir pertandingan.

But, Manchester United is in my blood. Then and now. From that one day in more than 15 years ago, until now and ever.